Tato slaná dobrota podle receptu tetky Helky chutná fantasticky!
-
Příprava6 min.
-
Vaření25 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 638
Dnes jsme si pro vás připravili výborné slané pohoštění ať už pro hosty, nebo pro vás na večerní podzimní křupání u televize.
Uvidíte, že si recept zamilujete.
Chutná báječně!
Všichni si pochvalovali!
Mňam!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 200 ml kefíru
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 lžičku cukru
- 2 lžíce oleje
- 120 g sýru
Takto budeme v receptu postupovat:
- Jako první budete potřebovat základ pro své těsto. A to takový, že v míse smícháte kefír, pak olej, sůl, cukr, ale také sýr, který předtím buď nakrájíte, nebo jej můžete i na hrubém struhadle nastrouhat. Takto vše smíchejte.
- Do základu těsta můžete přidat mouku. Tu postupně přisypávejte a průběžně míchejte, aby vám vzniklo těsto, které bude mít odpovídající konzistenci. Bude měkké, ale zároveň bude dále držet svůj tvar.
- Těsto následně rozdělte na 2 části. Z nich v rukou vytvarujte pokud možno dvě stejně velké koblihy. I zde se snažte, aby pokud možno drželi svůj tvar a byly stejné struktury a konzistence.
- Obě části, tedy obě koblihy zabalte do potravinové fólie. Každou zvlášť. Takto je nechte při pokojové teplotě odpočívat asi 30 minut. Bude to mít velmi pozitivní vliv na strukturu vašeho těsta.
- Když jsou obě koblihy těsta odpočinuté, můžete se pustit do dalšího kroku. A to takového, že své domácí sušenky nakrájíte nožem na plátky. Ty by měly být o velikosti asi 1 centimetr.
- Následně je umístěte na plech vyložený pečícím papírem.
- Ten bude zabraňovat tomu, aby došlo k připalování. Nezapomeňte mezi nimi nechat i dostatečné mezery.
- Na závěr už stačí jen vložit do trouby, která by měla být předehřátá na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte domácí sýrové sušenky asi 20 minut. Potom je z trouby vyjměte a nechte chladnout.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
Sdílejte tento recept, Vaši přátelé si jej jistě zamilují.
zdroj: retete-usoare.eu/un-pahar-de-chefir-si-o-bucatica-de-cascaval-biscuiti-de-casa-deliciosi-rapizi-si-usor-de-pregatit
Leave a Review